Aktivisták felajánlották, hogy kérésre DVD-t küldenek (a lent megadott postacímre), saját költségükön (ön számára ingyen).
régi fajta (divx-et nem tudó) asztali DVD-vel is lejátszható: A pénz mint adósság DIVX letöltés itt (jó minőségben, csak 150Mbyte, mivel animációs film) szinkronizált, www.ezvankiado.hu) ill. www.moneyasdebt.net (Paul Grignon eredeti oldala).
A Pénz mint Adósság
A DVD-n található további filmek: ezek DIVX formátumúak, csak számítógépen játszhatók le, mert az asztali DVD (még az is, amelyik egyébként ismeri a DIVX-et), csak a DVD-formátumú pénz mint adósság filmet látja.
Michael Moore: Sicko (feliratos, DivX) Az USA-ban, ha megnézzük azokat, akiknek van biztosítása, képet kaphatunk arról, milyen az, amikor a magánbiztosítók versenyeznek a biztosítottakért. Persze a biztosítók az USA-ban eleve nem kell kössenek biztosítást azokkal, akikre várhatóan sokat kell költeni. Akikkel valamelyik USA biztosító(pénztár) önszántából szerződést köt, jobb ellátást kapnak, mint az átlag kapna, ha a biztosítóknak kötelessége lenne mindenkivel (a problémásakkal is) szerződést kötni. Lássuk a gyakorlatban, mennyire jó ellátást kapnak.
Persze tudjuk: Magyarország olyan gazdag, hogy itt biztosan jobb lenne a helyzet. Továbbá a magyar törvényhozás olyan elkötelezetten képviseli a nép érdekeit, hogy a biztosítók (közvetett) felügyeletén keresztül majd garantálja azt, amit saját (közvetlen) irányításán keresztül nem tudott biztosítani ! Azért a biztonság kedvéért gondoljuk át alaposabban, mert a GATS miatt a lépés egyirányú utca.
The Money Masters I-II (angol, DivX) A történelmet a hatalom megkaparintására és kiterjesztésére irányuló erőfeszítések alakították. Az 1700-as évek óta ennek módja a pénz forgalomba hozásának átjátszása magánbankoknak, és a termelő vagyon megkaparintása, koncentrálása igen kevés kézben. Ennek meghonosítása újabb és újabb országokban. Soha sehol nem kérdezték meg a népet, hogy akarnak-e olyan pénzrendszert, ahol örökké fizetniük kell a visszafizethetetlen adósság kamatait a bankárok felé ahhoz, hogy egyáltalán legyen pénz a gazdaságban. Ennek a bevezetése a megtévesztés (média-felvásárlás és manipuláció) és korrupció eszközeivel történt. A film, bár más országokra is kitér, alapvetően az USA gyarmatosítását mutatja be: magyar szöveg letöltés: doc (egyéb: html, txt) Hamarosan teljes felirat letölthető lesz a film-hez beidőzítve sub formátumban (ugyanitt).
DIVX letöltés itt (jó minőségben, kb 2 *670 Mbyte), jóval nagyobb, mint a Pénz mint adósság, ADSL-en kb 120 perc.
Story of Stuff (angol, rövid prezentáció Annie Leonard-tól, DivX)
Dr. Drábik János előadásai (DivX, www.utolag.com -rol) FIGYELEM: az alap DVD-n A pénz mint adósság film DVD formátumban van, ezért Drábik János nem fért rá. Ha az asztali DVD lejátszója tudja a DIVX-et (2005-2006 óta általában tudják), mindenképpen érdemes a csak DIVX-eket tartalmazó korongot rendelni, mert erre ráfértek Drábik János előadásai is. Továbbá a divx-es asztali DVD lejátszó is le tudja játszani nem csak a Pénz mint adósság filmet, hanem a többit is. Viszont divx-et nem ismerő régi DVD lejátszón egyáltalán nem játszható. A megjegyzésben jelezze:
DVD-t küldünk az itt megadott postacímre: Az adatokat kizárólag a tájékoztató anyag postázására használjuk.
Név:
Irányítószám:
Város:
Utca, hsz:
Csak akkor adjon meg címet, ha kér DVD-t. Ne adjon meg címet, ha csak megjegyzést ír. Pl. tapasztalatáról, amit ezúton köszönünk: Pl. "RiDisc DVD+R (van DVD+R és DVD-R, és a gyártmány is érdekes) lemezen A pénz mint adósság filmet Hitaci xk23 (2003-as gyártmányú) asztali DVD-játszó nem tudta lejátszani (egyébként is inkább csak az eredeti DVD-ket szereti, a másoltakat nem), de a számítógéppel sikerült megnézni. Opcionális: név és/vagy email@cim.hu"
Megjegyzés (opcionális):

Kérjük tegyen azért, hogy a pénzügyi analfabétizmust felszámoljuk. Másokkal is ossza meg, amit tanult, illetve hívja fel figyelmüket az alaposabb tájékozódás szükségességére. Nyilvánvaló, hogy felülről, a politika vagy médiából ez nem fog megtörténni. Részben mert nem értik a magánbankok által forgalomba hozott pénz következményeit. Másrészt pedig azokat finanszírozzák, akik ezt az eladósító rendszert az egyetlen alternatívának tüntetik fel.
Segítsen másoknak is olyan információkhoz jutni, amik rávilágítanak a magánbankok által forgalomba hozott pénz hatásaira, és a manipuláció és félretájékoztatás módszereire. Könyvek, filmek, cikkek, stb...
A történelem során most először áll rendelkezésre olyan kommunikációs lehetőség, hogy a vagyonátvétel (az emberek többségének szemszögéből nézve válság) ellen fel tudjunk lépni. Az emberi és környezeti értékek szerint működtetett gazdaság egyetlen akadálya a pénzügyi analfabétizmus.